Gedragstherapie


Kosten: Zie specificatie op het inschrijfformulier

Wanneer met de hond naar gedragstherapie?

Gedragstherapie kan hulp bieden bij honden die gedrag vertonen dat voor henzelf, de eigenaar of de maatschappij problemen geeft.

Hulp bij agressief gedrag.

Agressief gedrag van uw hond, naar mensen of naar soortgenoten, is gedrag dat ten alle tijden serieus genomen dient te worden. Agressief gedrag is niet alleen de hond die bijt, maar ook de hond die gromt, zijn tanden laat zien of uitvalt. Als Uw hond agressief gedrag laat zien, kunt U niet vroeg genoeg beginnen met dit gedrag te gaan begrijpen en daarna te veranderen. Agressie gaat NOOIT vanzelf over en ook voor pups geldt, dat er bij agressief gedrag zo snel mogelijk deskundige begeleiding van een gedragsdeskundige nodig is.

Hoe werkt gedragstherapie?

Als U door de dierenarts of instructeurs wordt doorverwezen, kunt U contact met ons opnemen. U krijgt dan een vragenlijst toegestuurd, deze geeft mij een goed inzicht in hoe de hond zich gedraagt en hoe U en Uw gezinsleden hiermee omgaan. Vervolgens maken we een afspraak voor een intakegesprek. Hier kijk ik o.a. naar de communicatie tussen U en Uw hond, de lichaamshouding van de hond en de leef omstandigheden en regelmaat van de hond met zijn baas.

In sommige situaties kan het wel eens handig zijn als er video-opnames zijn van Uw hond, waarin deze het "probleem-gedrag" laat zien. Na het verzamelen van alle informatie kan ik een diagnose stellen en wordt in overleg een therapie afgesproken. Welke therapie dat is, hangt niet alleen van de problemen af, maar ook van het karakter van de hond en de mogelijkheden die U als eigenaar heeft om hieraan deel te nemen. Iedere verhouding baas-hond is uniek en daarom verschilt ook iedere therapie.